söndag 24 augusti 2008

Biokväll

Foto lånat från GT

Igår hamnade vi på bio. Jisses vilken film!! Det var en film i min smak! Vilken vi såg? Jo, Arn - Riket vid vägens slut. Filmatiserad efter en bok av Jan Guillou. En mycket bra film med Joakim Nätterqvist i huvudrollen och Sofia Helin som hans motspelerska. Väl värd att se! Kolla in trailern och avgör själv.

Handling:
Arn återvänder hem för att skapa enighet och fred i sitt eget land och äntligen gifta sig med Cecilia. I Götaländerna finns det dock de som av politiska skäl vill hålla honom och hans älskade Cecilia i från varandra, främst Birger Brosa, men Arn och Cecilia framhärdar båda och gifter sig. De bygger ett hem på Forsvik och får ett syskon till den nu vuxna sonen Magnus; dottern Alde.

När kung Knut avlider av sjukdom kräver Sverkersätten - understödda av danskarna - kungamakten. Folkungarna ger Sverkersätten sitt stöd, under förutsättning att kung Knuts son Erik accepteras som tronföljare. Efter en tid försöker emellertid kung Sverker mörda Erik och hans yngre bröder. När vetskapen om detta når Arn rustar han för krig. Främst tack vare ett stort antal bågskyttar kan folkungarna och erikarna ha en chans att besegra sverkrarna och danskarna i det stora slaget som väntar dem.

Inga kommentarer: